27 Haziran 2015 Cumartesi

Sanal Makina ile Web Sunucusu Kurulumu - Azure Services




Merhaba bu yazımda sizlere Azure servisi olan Virtual Machines bölümünden kısaca bahsederek , yeni bir sanal sunucu yaratma ve web sunucusuna çevirme sürecinden bahsedeceğim.

İlk yapmamız gereken Azure Portal 'da Virtual Machine sekmesinden yeni bir sunucu yaratmak olacak.




Sanal Makina oluşturulduktan sonra port bilgisini alarak uzak masaüstü (RDP) bağlantısı ile oturumumuzu açalım. RDP public portu End Points ekranında gözükmektedir.






Windows Server 'a bağlı iki Server Manager - Dashboard menüsünden Add  Roles diyerek IIS Web Server kurulumunu yapalım.





Bu işlemler sonucu Windows Server içinde internet explorer açarak localhost adresine ulaşmayı deneyebilirsiniz.

Azure Portal'da Virtual Machine içerisinde yine End Points ekranına gelerek yeni bağlantı noktası ekleyelim. Bu işlem ile port 80 public istekleri sunucumuza yönlendirmiş oluyoruz.




Buraya kadar yaptıklarımız bize aynı zamanda Azure Portal'da Cloud Service oluşturmuştur. (Ek bilgidir) . Burda dikkat etmemiz gereken tabloda servis isminin karşısında bulunan URL dir.Burada bulunan muratyuksel.cloudapp.net adresi ile web sunucunuza tarayıcınızdan ulaşabilirsiniz. Bu adres DNS kayıtlarında da bize gerekli olacaktır.
( muratyuksel.com )




Şimdi yapmamız gereken eğer varsa bize ait alan adının DNS kayıtlarını güncelleyerek kendi alan adımız ile bu sunucuya ulaşabilmektir.



Alan adını satın aldığınız firmanın DNS kayıt ekranına gelerek aşağıdaki işlemleri uyguluyoruz. Public ip bilgisine Azure Portal Virtual Machine Dashboard ekranından erişebilirsiniz.



Hepsi bukadar. Bir kaç dakika sonra DNS bilgileriniz güncellenmesi ile server domain bağlantınız tamamlanmış olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder