5 Haziran 2015 Cuma

Renault RLink Özellikleri , Yazılım Yükleme ve İnternet Bağlantısı



  Merhaba , Bu yazımda yazılım dünyasının biraz dışına çıkmak istiyorum. Renault Rlink'te bulunan bir özellik ile ilgili deneyim ve bilgileri sizinle paylaşmak istedim.

  RLink bildiğiniz üzere Renault araçlarıda bulunan navigasyonlu multimedia sistemidir. Dokunmatik 7" ekrana sahiptir. Android platformu üzerine geliştirilmiştir. Dokunmatik özelliği de hiç fena sayılmaz. Bizde program yazalım diyorsanız biraz araştırdıktan sonra mevcut yapı için bir SDK olduğunu fakat mevcut alt yapının değişeceği için geri çekildiğini okudum.

Kendi aracımda bulunan (diğer modellerde olup olmadığını bilmiyorum) dahili internet bağlatısı ile yazılım yükleme ve güncelleme işlemlerini araç kullanımda iken kendisi yapmaktadır.

  Ayrıca örnek vermek gerekirse , epostalarınızı alıp (sesli okuma özelliği vardır) , tweetleri okuyabildiğiniz , haftalık hava durumu ve Euro news haberlerini sesli dinleyebilmenizi sağlayan bir internet bağlantısıdır bu. Bu bağlantı gömülü olan GSM Data hattı ile yapılmaktadır.(Dahili Sim Card)

İstanbulda çokta kötü olmayan hızlarda internet bağlantısı sağlaya bilmektesiniz. 

İnternet bağlantısı sizinle paylaşılmamaktadır.Yalnızca yükleme , güncelleme ve yüklü uygulamaların ihtiyaçlarında kullanılıyor.

Araçı aldığınız zaman Rlink sistemini açtığınızda sistem kendiliğinden aktif olur ve yukarda bahsettiğim işlemler için ekstra zaman veya para harcamanıza gerek yoktur.(sıfır araçlar için)

 Rlink sistemine yazılım yükleme ve güncelleme yapmanızı sağlayan bir internet sitesi bulunmaktadır.

https://tr.rlinkstore.com/Home

Bu adresten kendinize hesap oluşturmanız ve bu hesaba aracınızı tanıtmanız gerekmektedir.Ücretsiz ve kısa süren bir işlem. Aracınız ile ilgili yanlış hatırlamıyorsam şasi numarası gerekmekte.






Bu site üzerinden ücretli veya ücretsiz yazılımlarınızı satın alıp indirme kuyruğuna ekleyebilirsiniz. Aracınız ilk çalıştığında da yüklemeler otamatik olarak başlayacaktır.Bu süreçte diğer özellikleri kullanabiliyorsunuz.

İlk RLink güncelemenizden sonra yazılım satın alma ve kurma işlemini , araç içindende yapabilmektesiniz.

1 yıl sonunda bildiğim kadarıyla internet bağlantınızın devam etmesi için her yıl 44€ ödemeniz gerekmekte. Aksi takdirde güncelleme ve yüklemeleri SDCard üzerinden bilgisayarınız aracılığı ile yapmanız gerekmektedir.

Yazılım yükleme sırasında bildirim ekranında yükleme oranını görebilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder